Geefplein

Geefplein

Zaterdag 30 juni, van 11u tot 16u, gaat op de koer van De Dijk het eerste Sint-Pieterse Geefplein door.

 

Een Geefplein is een soort markt… maar dan eentje waar je je portemonnee thuis kan laten. Je komt er naar toe met spullen die jij zelf niet meer nodig hebt, maar die een ander nog kan gebruiken. Of je komt er naar toe met lege handen en gaat naar huis met spullen die je kan gebruiken. Geheel vrijblijvend! Een Geefplein is een sociaal gebeuren, waar iedereen terecht kan voor een gezellige dag. Samen genieten van een stukje cake die iemand de dag ervoor heeft gemaakt terwijl je snuistert tussen de boeken die iemand anders bij de grote schoonmaak aan de deur zette. Gratis shoppen tussen de kleren die voor iemands zoon te klein waren, terwijl die van jou er nog jaren kan van genieten…

 

Wat kunnen Sint-Pietersnaars, die naar het Geefplein willen komen, doen...

Spullen brengen:

Je beslist zelf wat je meebrengt; de spullen moeten uiteraard nog bruikbaar en in degelijke staat zijn. Op het plein zullen vrijwilligers klaarstaan om aan te geven waar je je spullen kan achterlaten zodat iemand anders ze weer mee naar huis kan nemen.

 

Wat kan je meebrengen naar het Geefplein?

 

Kledij en schoenen, huisraad, electro, kleine meubels, boeken, muziek,…

Eigenlijk is het simpel: Alle spullen die nog bruikbaar en draagbaar zijn kan je meebrengen. ‘Draagbaar‘ wil zeggen dat een normale mens in staat is om de voorwerpen op te heffen. Verder kan je ook eten en drinken meebrengen, deze worden gedeeld op onze Geeftafel!

 

Wat we liever niet zien op het Geefplein:

(huis)dieren, medicatie, illegale voorwerpen, defecte voorwerpen, beeldbuistelevisies, te zware of te grote voorwerpen.

Indien je twijfelt of je bepaalde voorwerpen kan meebrengen neem je best eerst contact op met de organisatie van het Geefplein

 

 

Spullen meenemen:

Alles wat op het Geefplein ligt, is gratis. Spullen die je meeneemt vanop het Geefplein dienen natuurlijk niet om verder te verkopen. We vragen dan ook om enkel mee te nemen wat je zelf gebruikt.

 

 

Bakken en koken:

Doe je graag dat kleine extraatje? Bak dan een cake, taart of koekjes. Of maak een lekkere soep klaar. We voorzien een Geeftafel waar iedereen een gratis tas soep kan komen halen.

 

Het Geefplein is een organisatie van Sint-Pieters Deelt

Informatie bij Bianca Dierickx : 0474-93 34 89

Praktisch: spullen in goede staat brengen vanaf 10.30 uur ( tot 15 uur) , spullen uitkiezen vanaf 11 uur (tot 16 uur)

 

 

© Sint-Pieters Deelt - 2016